De Sleep

Nieuws

Stress? Zorgen?

Geschreven op 26/05/2020

Heb je zorgen? Blijf er niet mee rondlopen. Klik op de afbeelding voor een overzicht waar je terecht kan voor professionele hulp via chat, mail of telefonisch, gratis en vertrouwelijk.

Zijn er conflicten binnen je gezin?
Bel of chat met hulplijn 1712 bij vragen over geweld. Gratis en anoniem. De hulplijn is extra bereikbaar in tijden van corona: telefonisch van maandag tot vrijdag van 9u tot 18u, en via chat van maandag tot donderdag van 13u tot 20u.

Heb je stress?
6 tips voor het omgaan met stress tijdens coronatijden, klik op de link.

Meer lezen

Elders


Contactopvolging

Geschreven op 26/05/2020

Contactopvolging of contact-tracing is een manier om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Alle personen die in contact kwamen met een besmet persoon worden opgebeld en krijgen advies zodat ze geen andere mensen ziek maken.

Uitgebreide info en een infofilmpje vind je terug onder de link.

Meer lezen

Elders


Iedereen in beweging dankzij de Gentse beweegzoeker!

Geschreven op 24/11/2017

Op zoek naar een beweegactiviteit op jouw niveau? Een wandeling in het groen of een speeltuin voor de kinderen? Een begeleide beweegles in je wijk? Een sportclub om je conditie wat op te krikken? Je vindt het allemaal dankzij de Gentse beweegzoeker!

Locaties om op eigen houtje te bewegen

Het wordt zondag goed weer en Sofie en Marc vragen zich af wat ze dan samen met hun gezin kunnen doen, hun budget is beperkt. Voor de kinderen is de namiddag helemaal geslaagd wanneer zij zich ook kunnen uitleven op een speeltuin. Marc neemt zijn smartphone en surft naar de beweegzoeker. Hij klikt door naar ‘Locaties om op eigen houtje te bewegen’ en vindt er een park in de buurt met speeltoestellen en een zandbak. Sofie kan bovendien in het park zelf even gaan lopen. Iedereen blij!

Begeleid bewegen in uw wijk

Fatih (45 jaar) is zwaarlijvig en komt langs bij dokter Tom. Ze vertelt dat ze kortademig is en dat ze hierdoor moeite heeft om haar huis te kuisen. Ze hoopt dat dokter Tom haar medicatie kan geven. Tom opent echter de Gentse beweegzoeker en klikt door naar ‘Begeleid bewegen in uw wijk’. Samen met Fatih vindt hij er heel snel laagdrempelige, goedkope beweeglessen in de wijk speciaal voor vrouwen. Fatih wil dit wel eens proberen en Tom geeft daarom de concrete uren, contactgegevens en de kostprijs mee.

undefined

Overzicht sport- en beweegaanbod in Gent

Robert houdt van een actief en gezond leven. Hij heeft in zijn leven al vele sporten uitgeprobeerd en is nu klaar voor een nieuwe uitdaging: hij wil graag leren tennissen via een tennisclub. Robert opent de beweegzoeker Gent en klikt door naar ‘Overzicht sport- en beweegaanbod in Gent’. Daar vindt hij naast losse tennisactiviteiten ook een overzicht van sportclubs in Gent.

 Meer lezen

Elders


1 |  2 |  3 |  4 |  5 | 

Hiervoor kan je bij ons terecht