De Sleep

Vitamike

Vitamike, bewoner van 'de groene planeet' kwam onverwacht terecht in Sluizeken-Tolhuis-Ham.

Zijn raket was uit koers geraakt en zat zonder stroom. Het zal heel wat 'energie' vergen om VitaMike terug in de goede baan te krijgen naar zijn planeet. Hij rekent daarvoor op medewerking van kinderen en hun ouders uit de wijk.

De raket van VitaMike werkt niet op gewone brandstof maar wel op 'groene stroom'.

VitaMike zal de bewoners uit de wijk tonen hoe de 'groene stroom' kan worden opgewekt om zijn raket weer op gang te krijgen. Groene stroom wordt namelijk opgewekt wanneer er gezonde voeding wordt gegeten en gedronken en wanneer je veel beweegt.

Vanaf oktober 2012 viel Vitamike onverwacht binnen in de refters van de wijkscholen uit Sluizeken-Tolhuis-Ham en Muide-Meulestede-Afrikalaan. Hij deelde leuke stickers of stempels uit voor op de brooddoos bij kinderen die 'groene energie' in de brooddoos mee hadden zoals een stukje fruit/groente of bruin brood.

Vitamike was soms heel teleurgesteld na deze bezoekjes: hij vond nauwelijks gezonde hapjes. De inhoud van de brooddozen was heel saai en er zat niets van kleur in.

Vitamike liet het hier niet bij. Hij organiseerde in alle scholen workshops met ouders en kinderen. Het werd een groot succes en iedereen was enthousiast. Ouders en kinderen werden door Vitamike geïnspireerd. Er stroomt sindsdien meer en meer groene energie door Sluizeken-Tolhuis-Ham en Muide-Meulestede-Afrikalaan.

Vitamike is voortaan de mascotte van de wijken als het over gezonde levensstijl gaat. Regelmatig komt Vitamike terug naar de wijkscholen met een heerlijke schaal vol verse groentjes om de kindjes en de ouders nog eens te helpen herinneren dat dit onontbeerlijk is in een gezonde brooddoos.

raket-Vitamike.jpg#asset:543:url

De raket van Vitamike staat wel nog steeds aan de grond. Vitamike ontdekte dat het komt omdat kindjes vele uren op de schoolbanken moeten stilzitten en daarna thuis vaak met hun neus tegen de computer of TV geplakt zitten. Vitamike roept daarom alle kinderen en hun ouders uit de wijk op om mee te shaken, huppelen, springen, rollebollen, …., kortom te bewegen. Het is niet erg als het wat koud is of een beetje regent. Tweemaal rond het speelplein in je buurt lopen, en je krijgt het al heerlijk warm.

Vitamike gaat ook aan de juffen en de meesters uit de wijk leren hoe ze tijdens de lessen door de kindjes op een leuke manier kunnen laten bewegen, zodat ze daarna nog beter kunnen opletten!

Vitamike zit momenteel met een echt Vitamike-lied in zijn hoofd, hij krijgt het melodietje er niet meer uit, zo leuk klinkt het. Het liedje zette hem spontaan aan het dansen en zo was de Vitamove geboren. De grote droom van Vitamike is, dat alle kindjes dit meezingen en er op dansen……

Do the Vitamove!!

Hiervoor kan je bij ons terecht